Dromen

ontmoeten

de nuchtere

werkelijkheid:

geld

Door de angst en oordelen over mijn dromen los te laten en mijn dromen te verbinden met de buitenwereld in de vorm van geld, kon en kan ik worden wie ik ben. Hierin ligt mijn magie. Dat leer ik jou.

We laten jouw dromen de realiteit ontmoeten door ze te koppelen aan de nuchtere werkelijkheid: geld.

Herken je dit?

Iedere maand laat je weer geld liggen:

 • Je wilt jouw vermogen voor de toekomst goed regelen, maar je weet niet wat slim is om nu te doen.
 • Je weet niet welk geld er beschikbaar is om te investeren waardoor je rendement mist.
 • Je bent niet op de hoogte van alle fiscale regelingen, waardoor je te veel belasting betaalt.
 • Er lekt geld weg, omdat je geen goed inzicht hebt in de kosten.
 • Je hebt niet scherp welke volgende investering jou het meeste geld oplevert en hoe je die het beste kunt timen.
 • De huidige rechtsvorm is niet optimaal voor het niveau van jouw business.
 • Er zijn subsidiemogelijkheden waar je niet vanaf weet.
 • Je huurt dure ZZP’ers in, terwijl je ook iemand in dienst kunt nemen tegen de helft van de kosten, maar je kunt de gevolgen daarvan niet overzien.
 • Je mist daadkracht om je vast te houden aan je financiële doelen en daar consequent op te sturen.
 • Je twijfelt continu of je nou te veel of te weinig investeert, waardoor je makkelijk te veel of te weinig uitgeeft en je daarmee jouw bedrijf niet optimaal faciliteert.
 • Je hebt je administratie uitbesteed, maar bent nog steeds te veel tijd kwijt aan jouw financiën.

Tel uit je verlies

Door continu geld te laten liggen of te laat te investeren, loop je bizar veel vermogen mis. Stel dat je op dit moment €10.000 per jaar laat liggen, dan kost dat jou over 10 jaar ruim €175.000. De kans is groot dat je op dit moment nog veel meer dan €10.000 per jaar laat liggen, dus tel uit je verlies.

Financieel
vrij zijn

Jij wil financieel vrij zijn. Het liefst zo snel mogelijk. Niet door op een houtje te bijten, maar door jouw geld optimaal voor je te laten werken. Zodat jij jouw leven en jouw missie voluit kunt leven. Zonder concessies, met maximale impact.

Als je dat wilt bereiken, heb je meer nodig dan een boekhouder en een vermogensbeheerder. Pas als je maximaal rendement uit jouw bedrijf haalt, kan jouw geld optimaal renderen.

Holistic
accounting

Mijn methode voor maximaal rendement uit jouw bedrijf is gebaseerd op holistic accounting, vanuit het geloof dat de uitkomst meer is dan de som der delen.

Door een rendement op rendement effect, kan vermogen veel sneller groeien. Door op allerlei gebieden steeds de winstkansen te benutten, wordt dat effect steeds versterkt.

Een simpel voorbeeld is het besparen van kosten door andere keuzes te maken op personeelsgebied, waardoor jij sneller kunt investeren in de volgende groeistap van jouw bedrijf. Een ander voorbeeld is het uitstellen van belastingen door te kiezen voor beleggen in de BV waardoor een veel groter bedrag kan renderen. Deze effecten stapelen zich op waardoor keer op keer meer geld kan renderen.

Mijn methode bestaat uit 5 stappen

Visie & dromen

Jouw visie en dromen zijn de basis van onze samenwerking. We starten onze samenwerking met het aanwakkeren van jouw vuur. Een haarscherp beeld van jouw droomleven. Het leven waarin je jouw missie voluit leeft. Zodat jij en ik precies weten waarvoor en waar naartoe we werken.

Analyse

 • Laatste 2 belastingaangiftes inkomstenbelasting controleren en verbeterpunten in kaart brengen.
 • Voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting beoordelen.
 • Toeslagen beoordelen.
 • 
Financiële administratie analyseren en verbeterpunten voor meer inzicht in kaart brengen.
 • Analyse en beoordeling lopende financiële systemen zoals webshop, bank(en) en betalingssystemen.

Plannen

 • Een winstplan voor het komende jaar. Dit is een financiële vertaling van jouw zakelijke doelen en geeft een compleet plaatje van omzet naar investeringen en kosten tot salaris en te betalen belastingen.
 • Dit winstplan wordt gekoppeld aan een concreet actieplan voor jou (en jouw team).
 • Een financieel levensplan waarin de langetermijndoelen zijn opgenomen.
 • De plannen worden minimaal op basis van 2 scenario’s uitgewerkt: Op minimumniveau (wat is er minimaal nodig om je doelstellingen te behalen) en op ambitieus niveau (wat zou fantastisch zijn).

Setup

 • Inrichting van geldstromen die voor jou werken.

 • Inrichting van jouw financiële administratie zodat die jou echt inzicht geeft.

 • Inrichting van een financieel dashboard.

 • Optimalisatie van de automatisering van jouw financiële processen.

Uitvoering

 • Praktische tools en handvatten voor de uitvoering van jouw plan.
 • 1:1 mentoring zodat jij accountable blijft op jouw doelen.
 • Concreet advies bij het nemen van strategische, financiële en fiscale besluiten.

De resultaten van mijn klanten

Mijn klanten kunnen jou het beste vertellen hoe het is om met mij samen te werken.

Antwoorden op vragen als ‘Wat WIL ik eigenlijk?’ combineren met de meer ‘harde’ strategie en planning… Goud. Ik ken echt niemand anders die dit op deze manier doet.

Digna Brand

Business Coach, Founder Freelance to Freedom

Tijdens ons eerste contact vroeg Thessa me: ‘Wat is je ambitie?’. Ik zei: ‘Een miljoen!’. Die was toen nog (erg) ver weg.

Suzanne van Schaik

Business Coach, Affluence. Het nieuwe 1-op-1 businessmentorship

Thessa en haar team zijn een fantastisch financieel sparringpartner die mij als ondernemer met al mijn grillen 😉 en grote groeidoelen begrijpen!

Regina Nieuwhof

Orthomoleculair voedingstherapeut en gezondheidscoach, Energiek in Business

Als ik met jou samenwerk kan ik denken en voelen: wow, de wereld ligt aan mijn voeten. Als jij in de buurt bent, is alles mogelijk.

Merijntje Betzema

Schrijvende ontwerper & imago-adviseur, Ontwerpt jouw imago & branding

Wil jij ook maximaal resultaat?

Samen met mijn team sla ik de brug tussen alle gebieden

Financieel strateeg en mentor

Als financieel strateeg en mentor wijs ik jou de weg in het hele financiële spectrum van jouw ondernemerschap en jouw leven. Met jouw dromen, doelen, voorwaarden en missie voor ogen, zie ik heel scherp wat jouw winstkansen en -lekken zijn.

Boekhouder of accountant?

Je kunt naar een boekhouder of accountant gaan om je administratie goed te regelen, maar daarmee kun je nog niet sturen op winstgevendheid. Daarvoor heb je precies te weten wat de cijfers specifiek voor jou betekenen. Het belangrijkste daarin is zicht houden op hoe jij ervoor staat ten opzichte van jouw plan.

Businesscoach?

Je kunt naar een businesscoach gaan die je helpt om beter te verkopen en jezelf goed te positioneren, maar daarmee ben je nog niet vanzelf financieel vrij. Geld omzetten is essentieel voor een goedlopende business, maar daar schiet je weinig mee op als er een te klein rendement overblijft. Ik noem hier bewust rendement en geen winst. Natuurlijk gaat het ook om winst, maar ik zie net zo vaak dat geld ongemerkt privé verdwijnt, waardoor er maar weinig op de rekening overblijft om voor lange tijd te investeren.

Vermogensbeheerder?

Je kunt naar een vermogensbeheerder gaan om je geld te investeren, maar daarmee weet je nog niet precies hoeveel geld je kunt investeren, op welke termijn en wat je ermee wil bereiken. Een vermogensbeheerder is er het meest bij gebaat als jij zoveel mogelijk van jouw vermogen investeert. Maar is dat wel slim? Dat is volledig afhankelijk van jouw dromen en doelen op korte én lange termijn. Bovendien is het misschien wel veel lucratiever om het geld te investeren in jouw bedrijf of een nieuw op te zetten bedrijf.

Pensioenadviseur?

Je kunt naar een pensioenadviseur gaan, omdat iedereen om je heen zegt dat je wel een pensioen moet hebben. De pensioenadviseur zal dat beamen en jou een goed pensioen verkopen. Toch heb je daarmee misschien niet de meest winstgevende keuze gemaakt die aansluit bij jouw droomleven. Op het moment dat je bijvoorbeeld een dure financiering hebt lopen of een grote investering kan doen die op kortere termijn veel meer rendement oplevert, kunnen andere keuzes veel winstgevender zijn.

De brug

Door mijn holistische aanpak sla ik samen met mijn team de brug tussen deze gebieden. Door te overzien wat jouw meest winstgevende volgende stap is, krijg jij het juiste advies op het juiste moment. Jij mag van ons verwachten dat we jou proactief en altijd op basis van jouw dromen, doelen en voorwaarden adviseren en coachen bij te nemen besluiten.

Naast mijn eigen fiscale en financiële team beschik ik over een groot netwerk van specialisten waarnaar ik jou met liefde doorverwijs, zodat jij altijd op de beste manier geholpen wordt. Om maximaal rendement te behalen uit het geld dat jij verdient, zodat jouw financiële vrijheid jouw leven wordt.

Door de angst en oordelen over mijn dromen los te laten en mijn dromen te verbinden met de buitenwereld in de vorm van geld, kon en kan ik worden wie ik ben.

Hierin ligt mijn magie.
Dat leer ik jou.