Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over mijn jaartraject heb ik voor jou op een rijtje gezet.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een bericht, ik beantwoord je graag.

Je hebt het over een team, hoe zit dat?

Naast dat ik Huis van Financiën run, ben ik ook partner en mede-eigenaar van MKBTR. MKBTR is een financieel administratie- en advieskantoor met een team van fiscalisten, juristen en financieel specialisten. Dat maakt dat ik jou tijdens het traject niet alleen mijn expertise kan bieden, maar ook de expertise van mijn team. Het is zelfs mogelijk om jouw hele boekhouding uit te besteden aan mijn team, zodat je al jouw financiële zaken onder één dak hebt.

Kan ik ook met je samenwerken als ik nog geen €150.000 omzet heb?

Ja, dat is mogelijk als je de ambitie hebt om daar wel op korte termijn naartoe te groeien en bereid bent om te investeren in jouw groei. Het is wel belangrijk dat je al een lopende cashflow en klanten hebt.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Bij aanvang van het traject kies je ervoor om ineens of in 12 gelijke termijnen te betalen. Bij betaling ineens, betaal je één maandtermijn minder.

Kan ik ook korter dan een jaar met je samenwerken?

Ik vind het belangrijk om elkaar een commitment van een jaar te geven, omdat ik ervan overtuigd ben dat we dan het meeste resultaat kunnen behalen. Als je het lastig vindt om direct dat commitment te geven, is het ook mogelijk om te starten met één strategiedag. Na die dag besluit je dan of je verder wil gaan met het traject.

Waar vinden de 1-op-1 sessies plaats?

We starten het traject offline om elkaar goed te leren kennen. De vervolgsessies vinden in principe online plaats. In overleg is het mogelijk om een deel van de sessies offline te laten plaatsvinden op mijn kantoor in Ede.

Als ik met jou ga werken, heb ik dan nog een boekhouder nodig?

Ja. Ik ben er voor jou op strategisch niveau én om fiscaal slim te ondernemen, niet voor de praktische uitvoering. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik met mijn team wel jouw belastingaangiftes analyseer om te beoordelen of er nog belastingvoordelen te behalen zijn, maar ik stel de aangiftes niet voor je op.
Een boekhouder zorgt ervoor dat jouw administratie verzorgd is en dat aan de verplichtingen van de Belastingdienst wordt voldaan.

Als ik met jou ga werken, heb ik dan nog een businesscoach nodig?

Ik heb zowel klanten die naast dat ze met mij werken ook nog een businesscoach hebben en klanten die dat niet hebben. Het is heel erg afhankelijk van jouw fase en behoeftes of het slim is om beide te hebben of niet. Het is in ieder geval slim om een businesscoach te hebben met een hele andere focus dan die van het Huis van Financiën traject. Ik heb bijvoorbeeld klanten die een businesscoach hebben die heel erg gefocust is op sales. Dan werkt de samenwerking echt aanvullend. Door het uitgebreide plan dat wij maken, kun jij dan heel gericht naar jouw businesscoach met de vraag hoe je de klanten binnen gaat halen die je nodig hebt om jouw omzet te behalen.

Werk je ook met BV’s?

Zeker. Ik werk met ondernemers die een eenmanszaak, VOF of één of meerdere BV’s hebben.

Wat als ik in de overgang van eenmanszaak naar BV zit?

Veel van mijn klanten zitten in de overgangsfase van een eenmanszaak naar de BV of hebben al één of meerdere BV’s. Met mijn team begeleid ik ook ondernemers in die overgangsfase.

Kan ik ook met jou werken als ik een zakenpartner heb?

Juist als er meerdere eigenaren binnen een bedrijf zijn, is het belangrijk om alles financieel goed geregeld te hebben. Ik adviseer regelmatig klanten met een VOF of een BV met meerdere aandeelhouders naar financieel succes.

Geef jij ook beleggingsadvies?

Beleggingsadvies is geen onderdeel van mijn traject. Ik heb een netwerk aan vermogensadviseurs en -coaches die jou kunnen begeleiden. Ik adviseer jou, indien gewenst, welke samenwerkingen bij jou kunnen passen. Door jouw samenwerking met mij weet je precies wat jouw beleggingswensen zijn en kun je die heel duidelijk voorleggen aan de juiste persoon.

Is er ook een vervolgtraject?

Het komt nauwelijks voor dat een klant na een jaar vertrekt. Aan het einde van het jaartraject bespreken we samen waar jouw behoefte ligt voor een eventueel vervolg. Op basis daarvan doe ik jou een vervolgaanbod.

Heb je interesse in het jaartraject maar wil je weten of we een match zijn? Ik ook! Je bent welkom om zelf een afspraak in te plannen.