Built

for

freedom

Dromen ontmoeten
de nuchtere
werkelijkheid:
geld

Waar geld en dromen bij elkaar komen ontstaat enthousiasme, vuur en potentie. Dat wat nodig is om actie te ondernemen voor het realiseren van jouw vrijheid en jouw missie.

Jouw bedrijf groeit hard en dat betekent dat je heel scherp moet blijven op jouw dromen en doelen. Juist in zo’n groeifase raak je gemakkelijk van je pad, omdat je jouw bedrijf gaat faciliteren in plaats van andersom. Jouw bedrijf is er voor het realiseren van jouw dromen, verlangens en missie. 

Built for freedom is het 1:1 (half)jaartraject waarin ik je persoonlijk begeleid naar het volgende level van jouw ondernemerschap. Passend bij jouw dromen en doelen en wat jij belangrijk vindt in het leven coach en adviseer ik jou op financiële, fiscale en strategische vraagstukken. Zo help ik jou groeien op een manier die helemaal bij jou past met maximaal rendement. En het mooie is dat je niet alleen mijn kennis en expertise ter beschikking krijgt, maar ook die van mijn team van fiscaal en financieel experts.

Holistic
accounting

Mijn methode voor maximaal rendement uit jouw bedrijf is gebaseerd op holistic accounting. Ik ben ervan overtuigd dat alles in het leven met elkaar samenhangt. Jouw bedrijf, privéleven, geldstromen, dromen en verlangens. Beslissingen die je neemt, hebben altijd effect op meerdere aspecten van je leven. Zo heeft de keuze voor een bepaald verdienmodel niet alleen invloed op de omzet, maar ook op het type klanten waar je mee werkt, hoe je jouw agenda kunt indelen en de impact die je maakt. De keuze voor het opbouwen van pensioen op een bepaalde manier, heeft effect op jouw toekomst, maar ook op jouw investeringsruimte nu. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen. En daarom vind ik het zo belangrijk om naar het geheel te kijken en te bepalen, zodat je die samenhang meeneemt in de beslissingen die je neemt.

Door een rendement op rendement effect, kan vermogen veel sneller groeien. Door op allerlei gebieden steeds de winstkansen te benutten, wordt dat effect steeds versterkt.

Een simpel voorbeeld is het besparen van kosten door andere keuzes te maken op personeelsgebied, waardoor jij sneller kunt investeren in de volgende groeistap van jouw bedrijf. Een ander voorbeeld is het uitstellen van belastingen door te kiezen voor beleggen in de BV waardoor een veel groter bedrag kan renderen. Deze effecten stapelen zich op waardoor keer op keer meer geld kan renderen.

Mijn methode bestaat uit 5 stappen

Visie & dromen

Jouw visie en dromen zijn de basis van onze samenwerking. We starten onze samenwerking met het aanwakkeren van jouw vuur. Een haarscherp beeld van jouw droomleven. Het leven waarin je jouw missie voluit leeft. Zodat jij en ik precies weten waarvoor en waar naartoe we werken.

Analyse

De analyse op jouw cijfers is heel praktisch van aard, maar werken ver in je bedrijf door. Het levert ongetwijfeld meer inzicht, kosten- en belastingbesparing en efficiëntie op. Wat wij daarvoor doen is het volgende:

 • De laatste 2 belastingaangiftes inkomstenbelasting controleren en verbeterpunten in kaart brengen.
 • Voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting beoordelen.
 • Eventuele toeslagen beoordelen.
 • De financiële administratie analyseren en verbeterpunten voor meer inzicht in kaart brengen.
 • Analyse en beoordeling lopende financiële systemen zoals webshop, bank(en) en betalingssystemen.

Plannen

De plannen die we maken zijn altijd gebaseerd op jouw dromen en doelen en gemaakt voor de verre en nabije toekomst. We maken:

 • Een uitgavenplan voor privé waarin we jouw huidige en ideale situatie uitwerken
 • Een winstplan voor het komende jaar. Dit is een financiële vertaling van jouw zakelijke doelen en geeft een compleet plaatje van omzet naar investeringen en kosten tot salaris en te betalen belastingen.
 • Een actieplan voor jou (en jouw team) dat gekoppeld is aan jouw winstplan, zodat je precies weet wat jou te doen staat voor het realiseren van jouw winstplan
 • Een financieel levensplan waarin de langetermijndoelen zijn opgenomen. Zakelijk en privé.

Setup

In de setup zorgen we voor de praktische inrichting die je nodig hebt voor de uitvoering van jouw plannen. We zorgen voor:

 • Inrichting van geldstromen die voor jou werken.
 • Inrichting van jouw financiële administratie zodat die jou echt inzicht geeft.
 • Inrichting van een financieel dashboard.
 • Optimalisatie van de automatisering van jouw financiële processen.

Uitvoering

Je krijgt alle praktische tools en handvatten die nodig zijn voor de uitvoering van jouw plannen. Iedere maand heb je een 1:1 strategiegesprek zodat we snel kunnen bijsturen en jouw plannen on top of mind blijven. Tussentijds krijg je chatsupport zodat je direct kunt schakelen bij te nemen besluiten of om successen te delen. Ook krijg je concreet advies bij het nemen van strategische, financiële en fiscale besluiten.

De resultaten van mijn klanten

Mijn klanten kunnen jou het beste vertellen hoe het is om met mij samen te werken.

Antwoorden op vragen als ‘Wat WIL ik eigenlijk?’ combineren met de meer ‘harde’ strategie en planning… Goud. Ik ken echt niemand anders die dit op deze manier doet.

Digna Brand

Business Coach, Founder Freelance to Freedom

Tijdens ons eerste contact vroeg Thessa me: ‘Wat is je ambitie?’. Ik zei: ‘Een miljoen!’. Die was toen nog (erg) ver weg.

Suzanne van Schaik

Business Coach, Affluence. Het nieuwe 1-op-1 businessmentorship

Thessa en haar team zijn een fantastisch financieel sparringpartner die mij als ondernemer met al mijn grillen 😉 en grote groeidoelen begrijpen!

Regina Nieuwhof

Orthomoleculair voedingstherapeut en gezondheidscoach, Energiek in Business

Als ik met jou samenwerk kan ik denken en voelen: wow, de wereld ligt aan mijn voeten. Als jij in de buurt bent, is alles mogelijk.

Merijntje Betzema

Schrijvende ontwerper & imago-adviseur, Ontwerpt jouw imago & branding

Wil jij ook maximaal resultaat?

Samen met mijn team sla ik de brug tussen alle gebieden

Financieel businesscoach en adviseur

Als financieel businesscoach en adviseur wijs ik jou de weg in het hele financiële spectrum van jouw ondernemerschap en jouw leven. Met jouw dromen, doelen, voorwaarden en missie voor ogen, zie ik heel scherp wat jouw winstkansen en -lekken zijn.

Boekhouder of accountant?

Je kunt naar een boekhouder of accountant gaan om je administratie goed te regelen, maar daarmee kun je nog niet sturen op winstgevendheid. Daarvoor heb je precies te weten wat de cijfers specifiek voor jou betekenen. Het belangrijkste daarin is zicht houden op hoe jij ervoor staat ten opzichte van jouw plan.

Businesscoach?

Je kunt naar een businesscoach gaan die je helpt om beter te verkopen en jezelf goed te positioneren, maar daarmee ben je nog niet vanzelf financieel vrij. Geld omzetten is essentieel voor een goedlopende business, maar daar schiet je weinig mee op als er een te klein rendement overblijft. Ik noem hier bewust rendement en geen winst. Natuurlijk gaat het ook om winst, maar ik zie net zo vaak dat geld ongemerkt privé verdwijnt, er te veel belasting wordt betaald of spaargeld maar werkeloos op de bank staat, waardoor er maar weinig op de rekening overblijft om voor lange tijd te investeren.

Vermogensbeheerder?

Je kunt naar een vermogensbeheerder gaan om je geld te investeren, maar daarmee weet je nog niet precies hoeveel geld je kunt investeren, op welke termijn en wat je ermee wil bereiken. Een vermogensbeheerder is er het meest bij gebaat als jij zoveel mogelijk van jouw vermogen investeert. Maar is dat wel slim? Dat is volledig afhankelijk van jouw dromen en doelen op korte én lange termijn. Bovendien is het misschien wel veel lucratiever om het geld te investeren in jouw bedrijf of een nieuw op te zetten bedrijf.

Pensioenadviseur?

Je kunt naar een pensioenadviseur gaan, omdat iedereen om je heen zegt dat je wel een pensioen moet hebben. De pensioenadviseur zal dat beamen en jou een goed pensioen verkopen. Toch heb je daarmee misschien niet de meest winstgevende keuze gemaakt die aansluit bij jouw droomleven. Op het moment dat je bijvoorbeeld een dure financiering hebt lopen of een grote investering kan doen die op kortere termijn veel meer rendement oplevert, kunnen andere keuzes veel winstgevender zijn.

De brug

Door mijn holistische aanpak sla ik samen met mijn team de brug tussen deze gebieden. Door te overzien wat jouw meest winstgevende volgende stap is, krijg jij het juiste advies op het juiste moment. Jij mag van ons verwachten dat we jou proactief en altijd op basis van jouw dromen, doelen en voorwaarden adviseren en coachen bij te nemen besluiten.

Naast mijn eigen fiscale en financiële team beschik ik over een groot netwerk van specialisten waarnaar ik jou met liefde doorverwijs, zodat jij altijd op de beste manier geholpen wordt. Om maximaal rendement te behalen uit het geld dat jij verdient, zodat jouw financiële vrijheid jouw leven wordt.

Het is mijn missie om zo veel mogelijk ondernemers te helpen hun eigen ideaal te leven. Zonder oordeel en met heel veel liefde ben ik er voor je als jij er klaar voor bent.

De minimale investering voor het 1:1 Built for money traject is €6.000 voor een half jaar of €9.000 per jaar. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

https://huisvanfinancien.api-us1.com 3847091bf9fae4f63b9a0750ca3922441399ab6b7896cef119f6e29ee42b356f81768044