Hoe ik alle ballen in de lucht hou

Tijdens het klaarzetten van het ontbijt doe ik alles tegelijk: ik vul de theekan, pak ondertussen de kopjes. Ach ja, er sneuvelt weleens wat maar als dat het is?

Tijdens het klaarzetten van het ontbijt doe ik alles tegelijk: ik vul de theekan, pak ondertussen de kopjes. Ach ja, er sneuvelt weleens wat maar als dat het is?

Hoe ik alle ballen in de lucht hou

Deze vraag krijg ik echt vaak: “Thessa, hoe hou je alle ballen in de lucht als succesvolle ondernemer met een man die uitvaartondernemer is en een gezin met drie kinderen?”

Daar moet ik wel om lachen. Voor mij is het zo normaal om effectief te leven! Misschien is dat het geheim wel?

Snoozen tot het uiterste

Ook al gaat de wekker om kwart voor zeven, we snoozen net zo lang tot ik precies weet, op de minuut nauwkeurig, dat ik eruit moet. Mezelf en drie kinderen aankleden. Nee hoor, er liggen geen outfits klaar, ik weet gewoon precies wat ik aan wil trekken en twijfel niet.

Tijdens het klaarzetten van het ontbijt doe ik alles tegelijk: ik vul de theekan, pak ondertussen de kopjes. Ach ja, er sneuvelt weleens wat maar als dat het is? En we ontbijten altijd samen aan tafel! Kwartiertje. Daar hebben we echt wel de tijd voor.

‘Niet per se ontspannen nee maar wél leuk’

Ik wil altijd leren

Als ik tijd voor ontspanning heb, is dat veelal ’s avonds. Meestal werk ik dan nog wat, heerlijk, maar anders lees ik graag. Romans of literatuur? Nee, joh. Tenzij Dan Braun een nieuw boek schrijft ☺. Ik wil altijd leren, ook als ik lees. Dan pak ik boeken als Life planning van George Kinder, Socrates op sneakers (Elke …). Niet per se ontspannen nee maar wél leuk.

Stip op de horizon

Twee keer in de week doe ik aan personal training, samen met Stefan. Als de kinderen naar de BSO en naar school zijn, rijden wij naar de sportschool. Vaak bellen we dan in de auto nog even met elkaar, we staan toch bijna altijd in de file. Ook met sporten zoek ook een uitdaging. Ik doe het wél ergens voor he? Een stip op de horizon hebben, is fijn!

Muziek, theater en vakantie

We gaan samen naar concerten. We houden heel erg van Stef Bos, Claudia de Breij, mooie musicals van heel diverse stijlen. Binnenkort gaan we naar een voorstelling Dichterbij. Relatietherapie in een theatershow. Apart toch? Gewoon eens kijken hoe dat is. Weekendjes weg met z’n twee, heerlijk. Op vakantie met ons gezin ga ik graag. Maar dan mag Stefan de financiën doen. Ik vind de meeste reizen veel te duur. Die mag hij boeken.

Zinvol én efficiënt

Mijn vakkenpakket bestond op de middelbare al niet alleen uit de standaard vakken, ik koos extra voor Duits en Spaans, ging een cursus boekhouden doen. Die cursus deed ik puur voor de lol he?! Verder zat ik zat bij een theatervereniging, had muziekles, en bij het humanistisch religieuze kerkgenootschap waarvan ik lid ben, had ik ook altijd van alles te doen. Dus ja, ik denk dat het er altijd al in zat om druk bezig te zijn en mijn tijd zinvol én efficiënt te besteden.

Boekentips

Hou jij ook zo van lezen en leren en ben je altijd hongerig naar goeie boekentips? Ik deel er een paar met je in deze rubriek van de Inspiratie Boutique.

Meer uit de

Inspiratie Boutique

Geld als energie

Geld als energie

Energie beweegt. Verschilt van keer op keer. Het gaat over jouw energie. Jouw bedrijf. Hoe wil je dat die energie voelt en vloeit?

read more