Geld als energie

Energie beweegt. Verschilt van keer op keer. Het gaat over jouw energie. Jouw bedrijf. Hoe wil je dat die energie voelt en vloeit?

Energie beweegt. Verschilt van keer op keer. Het gaat over jouw energie. Jouw bedrijf. Hoe wil je dat die energie voelt en vloeit?

Geld als energie

Geld is als een spiegel van de waarde die ik kan toevoegen aan de wereld. Geld maakt dromen tastbaar. Geld maakt meetbaar, geld maakt praktisch. Ik zie geld daarom als energie. Maar de vraag is wél: welke energiewaarde geef jij eraan? En hoe stuur je die energie? Waar gebruik je hem voor en hoe ontvang je hem? Dat is echt voor ieder mens anders.

Logisch dus dat bij elke klant de vraagstukken op het gebied van geld verdienen en omgaan met geld op een ander vlak of niveau liggen.

‘Geld maakt dromen tastbaar’

Vragen van de ondernemers waarvan ik financieel partner ben gaan bijvoorbeeld over het ontvangen van geld.

Ik wil dat jij bewust raakt van de overtuiging dat je geld mag ontvangen:

  • omdat jij het waard bent,
  • omdat het werk dat je moeiteloos af lijkt te gaan super veel waarde heeft,
  • omdat je een groot talent hebt,
  • of pionier bent met een bijzondere visie,
  • het is het allemaal waard!

Zo zei een van klanten tegen me:
“Mijn familie had nooit geld, ik heb het nu wel. Hoe moet ik daar nou mee omgaan? Mag ik dat geld wel verdienen?”

Bij de ander zit het vraagstuk op lef.
“Durf ik hogere prijzen vragen?”

Daarover gaan we in gesprek met elkaar. Wat zit daaronder? Waarom heb je het lef nog niet om meer te vragen en wat kunnen we daaraan veranderen?

En ik kom zelf-sabotage tegen.

Een ondernemer zei tegen me: “Je weet dat ik al heel lang graag een ton wil verdienen in een jaar. En echt, ik had dit jaar bijna een ton verdiend, heb ik dat net niet gehaald. Hoe komt dat nou? Ik had wel eerder actie kunnen ondernemen want ik zag het aankomen, maar ik was te laat om er nog iets aan te doen.”

‘Mag je die ton niet verdienen van jezelf? Waarom niet?’

Ook hier gaan we samen op onderzoek uit: Wat zit erachter? Mag je die ton niet verdienen van jezelf? Waarom niet? En hoe kunnen we die overtuiging dan ombuigen? Wat helpt voor jou?

Nee, ik ben niet de therapeut. Bij grote geldangsten heb je gespecialiseerde hulp nodig. Er zijn therapeuten die je bij grote vraagstukken rondom geld en geldangst kunnen begeleiden. Maar stel dat dit speelt, dan reik ik contacten uit mijn netwerk aan.

Energie beweegt

De oplossingen voor elk vraagstuk zijn elke keer anders en daarom spreek ik ook over energie. Energie beweegt. Verschilt van keer op keer. Het gaat over jouw energie. Jouw bedrijf. Hoe wil je dat die energie voelt en vloeit, wat wil je ervaren en hoe brengen we die kennis daarover in verbinding met jouw stroom aan geld?

Ben jij benieuwd waar jouw vraagstukken liggen en de daaruit volgende energiestromen lopen op het gebied van geld? Daar kom je onder andere achter in mijn jaartraject.

Meer uit de

Inspiratie Boutique

https://huisvanfinancien.api-us1.com 3847091bf9fae4f63b9a0750ca3922441399ab6b7896cef119f6e29ee42b356f81768044