“Waar droom en geld elkaar ontmoeten”

Je kunt blijven zweven in je droom maar pas bij de verbinding met geld kun je jouw grote dromen realiseren.

Je kunt blijven zweven in je droom maar pas bij de verbinding met geld kun je jouw grote dromen realiseren.

“Waar droom en geld elkaar ontmoeten”

Om te worden wie we in wezen zijn, moeten we ons allereerst vrij voelen om te dromen, om dan die droom te vertalen in concrete stappen zodat we hem kunnen realiseren. Alleen dan, werkend vanuit een deskundig niveau van kennis, kunnen we compromissen in overweging nemen en onze droom verbinden aan het meest ontnuchterende symbool van de werkelijkheid: geld.

En precies daar, waar droom en geld bij elkaar komen, verbinden je ziel en de buitenwereld zich met elkaar.

Deze uitspraak komt uit het boek Life planning van George Kinder. “Waar droom en geld elkaar ontmoeten.” Dat vind ik zo goed geformuleerd! Geld wordt zo een ontnuchterend symbool.

‘Jij ziet de groei en durft meer geld te vragen’

Je kunt blijven zweven in je droom, maar pas bij de verbinding met geld kun je jouw grote dromen realiseren. Dromen die vaag en ver weg zijn, haal je naar hier door uit te drukken in geld.

Kijk maar eens naar het effect van sparen. Een potje van 1% met geld waar je voor spaart. Je droom is bijvoorbeeld: je wil op lange termijn een hele fijne locatie voor je bedrijf. Als je steeds 1% van je inkomen naar dat potje stuurt, groeit de inhoud van het potje. Jij ziet de groei en durft meer geld te vragen. Dat effect vind ik echt magisch!

Wil jij leren hoe dat werkt? Ik kan je daarbij helpen. Het maken van een financieel jaarplan is een ding maar hoe het daarna verder moet, weten veel mensen niet. Ik wel. Aangepast op wie jij bent. Want daar ligt het sleuteltje.

Yes, ik wil kennismaken

Meer uit de

Inspiratie Boutique

Geld als energie

Geld als energie

Energie beweegt. Verschilt van keer op keer. Het gaat over jouw energie. Jouw bedrijf. Hoe wil je dat die energie voelt en vloeit?

read more